Bienal ve İstanbul 2012

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

14 Aralık 2007 Cuma

G.O.P Ortaokulu-Tanjan ÖZBİLGİ

Duyuru

G.O.P:Gazi Osman Paşa

Merhabalar,

Gazi Osman Paşa Ortaokulu ile ilgili gelişmeleri her çarşamba bir mesaj ile sizlerle paylaşmayı istiyorum.Lütfen sizler de diğer gruplardan arkadaşlarınızı, dostlarınızı "Gazi Osman Paşa Ortaokulu -Ortaköy - Yaşatalım - Koruyalım"grubuna davet ediniz. Linmk aşağıdadır. Şu an 500 kişyi aşmış durumdayız.

http://www.facebook.com/group.php?gid=6568508335

GRUBUMUZDAN HABERLER:
--------------------------------
1. Ocak 2008'deki toplantımız. Bana gelen talepleri doğrultusunda 28 Ocak 2008 olması uygun olacaktır. Toplantımız için yer arayışı devam etmektedir. Şu ana kadar 35 kişi geleceğini teyit etmiştir.Muhtemelen bir dersane sınıfı ya da Ortaköyde toplantı yapılbilecek bir mekanda olacaktır. Bu konda yardım etmek isteyenler lütfen benimle temasa geçsin. (Ben Ortaköy muhtarı ile temasa geçeceğim bu konuda...)

2. Öğrendiğimiz kadarıyla, okul bağışlanırken tapu kaydına "okul olması şartı" konulmuş deniyor. (Tapu kayıtlarını henüz şahsen incelemedim).O nedenle, hukuken o bina okul dışında başka bir amaç için kullanılmamalı. Otopark olması bile benim görüşüme göre yasal değildir. Bağışın amacı sapmıştır. O binanın ana işlevi okul olmasıdır. Bahçenin otopark olarak kullanılması tali bir amaç olabilir ama bu tali amacın "okul olmak" ana amacına yardım ediyor olması gerekir.Diğer bir ifadeyle, otopark olacaksa buradan elde edilen gelir ancak okul için kullanılabilmelidir.Kaba bir tahminle okuldan 1,5 milyon YTL/Yıl gelir elde edilmektedir.Bu paralarla 5 yıl içeriside 5 milyon YTL'den fazla birikmiş olmalıydı okulun kasasında.Demek istediğim o okulun imarı için gerekn parayı okulun bahçesi zaten kendi kendine kazanıyor.En iyi şekilde imar edilebilir o okul ve gene eski hizmetine devam edebilir.

Sevgilerimle,
Tanjan ÖZBİLGİ

Hiç yorum yok:

Çizginin gücü

Popüler Yayınlar

Boğaz'da geçmişe yolcuuk

Milliyet Gazetesi - Türkiye haberleri

Telif hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Tüm sitelerde telif hakları saklıdır.

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.