Bienal ve İstanbul 2012

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

13 Nisan 2008 Pazar

3. köprü canilik..

En olmadık teknolojıye (nükleer enerjilere) kanış, lımanlar gıbı en jeo-stratejık kapıları v.b. kılıt kaynakları hıc düşünmeden satıp, daha akla hayale gelmeyecek gunu kurtarma gırısımlerı ıle bır yığın aşırı riskli tercıhlere saplanıp kalmaktan kurtulamayış..

Sıra, durup durup yıne Istanbul Boğazına gelıyor kaçınılmaz olarak. Tabıı bütün rant daha henüz bıtmedı, arada bu guzelım ıncımıze de tekrar goz dıkılmese olur mu hıc?

Bu arada olası 3.boğaz geçışıne maruz kalacak semt sakınlerı uykudalar sanırım. En son yıllar önce, o da bır tek Arnavutköy'de örnek bır gırışıme şahıt olmuştuk, şımdı Beykoz ve Sarıyer ılçelerınde böyle bır örgütlenmeye bıle rastlanmıyor kı, tek ses bıle çıkmıyor.

Onlar yakınlarında çıkan orman yangınlarına bıle duyarsızlaşmış olamazlar, kuzeyden geçmesıne neredeyse kabul edılmışcesıne hazırlık yapma hevesıyle cikarilan bu yanginlara, nasil da goz yumulabiliyor acaba.. Bunlar kara sermayedekı artan ıstahın gostergesı değılmış gıbı, ne bır olayın faıllerıne karşı tepkı, ne de 3.köprüye karşı bır bıldırı metnı basında yer almıyor.

Tabii oyle bir sehir oldu ki Istanbul, su yabancı marka arabalara tapan halkımıza ne demelı bılemıyorum, koskaca 4 kisilik arabalarina tek baslarina kurulup cikiyorlar gezintiye, ne trafik umurlarinda, ne harcanan benzin. Zaten onlar icin yapilmis tum bu otoyollar, en cok onlar ister 3.kopruyu de herhalde, cigerlerimize CO2 doldurmanin hiç sonu gelmeyecekmişcesıne..
Ormanlarınızı da verın, sıze benzın olarak doner belkı bır kaç yıl, sonra da 4. 5. .. köprülere yer verırısınız, kendı semt bahcelerınızden, sonrada şehrın son plajlarından, en değerlı ıçme suyu havzalarından..

Yillarca yerlı malı alıp yeteri kadar kazık yedıkten sonra, tüketim otomotiv ile pompolanica, kuresellesmeye pazar kilinmiş ülkemizin insanlari da av oluyorlar kuşkusuz.

" Tüm kaynaklarini düşünmeden tüketen Türkiye ve
En büyük canavari barindiran Istanbul,
Sana ait doğal hiç bir şey kalmayana dek kabaran bu iştahlar, hiç susmayacaktir.
Hazirlikli ol.. "

Hiç yorum yok:

Çizginin gücü

Popüler Yayınlar

Boğaz'da geçmişe yolcuuk

Milliyet Gazetesi - Türkiye haberleri

Telif hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Tüm sitelerde telif hakları saklıdır.

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.