Bienal ve İstanbul 2012

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

12 Mayıs 2013 Pazar

Kentimize, Ülkemize Sahip Çıkalım! - Maltepe - TMMOB

Değerli Üyemiz,

Kentlerimizde eşitsizliğin giderek arttığı, evlerimizin, meydanlarımızın, derelerimizin, ormanlarımızın birer yaşam alanı olmaktan çıkartılarak piyasalaştırıldığı bir dönemden geçiyoruz. Hepimizin ortak değeri olan kamusal alanların planlama süreçleri ile birer rant yaratma ve paylaşma aracına dönüştüğü, kamusal hizmetlere erişimde müşteri odaklı bir anlayışın benimsendiği ve özellikle kentsel dönüşüm adı altında toplumun büyük bir kesiminin başta barınma olmak üzere eğitim, sağlık, kültür vb. temel haklarından yoksun bırakıldığı bir kentleşme süreci ile karşı karşıyayız.  Özellikle İstanbul; Galataport, Haydarpaşaport, 3. Köprü, 3. Havalimanı, Taksim Projesi, lüks konut projeleri, AVM`ler, finans merkezleri, Kanal İstanbul gibi uygulamalarla küresel sermayenin istekleri doğrultusunda yeninden biçimlendirilmek isteniyor.

İşte biz bu konuda itiraz edenler, "Kentimize, Ülkemize Sahip Çıkalım!" diyenler yan yana gelmek ve bu süreci tersine çevirmek zorundayız. Zira kentimizin, kentte yaşayan bizlerin, çocuklarımızın geleceği tehlikededir.

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu ve Odalarımızın İstanbul`daki Şubeleri olarak; kente ve kent yaşamına dair sorunları ortaya koymak, çözümlerle ilgili politikalar oluşturmak amacıyla paneller, yayınlar, sempozyumlar düzenlemekteyiz.

Bu çerçevede 11 Mayıs 2013 tarihinde saat 13.00`te Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezinde "Kent Kültürü ve Kamu Bilinci" Paneli yapılacaktır. Katılımınızı bekler, çalışmalarımıza vereceğiniz destek ve katılımla büyüyen örgütlü sürecimizin başarıya ulaşacağına inancımızı bildiririz.

Saygılarımızla.
10668Ekli Dosyalar;
125 KB1197ad36deb2024_ek.jpg
139 KB2f6bae881a5f4bb_ek.pdf

Hiç yorum yok:

Çizginin gücü

Popüler Yayınlar

Boğaz'da geçmişe yolcuuk

Milliyet Gazetesi - Türkiye haberleri

Telif hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Tüm sitelerde telif hakları saklıdır.

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.