Bienal ve İstanbul 2012

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

11 Şubat 2009 Çarşamba

15 ŞUBAT İSTANBUL MİTİNGİ- Gündem ve TMMOB

Gündem

Yaklaşan seçimlerin genel seçimler kadar önemi ortadadır.

Kentler için mücadele veren bir odamızın raporu:

http://www.mimarlarodasi.org.tr/index.cfm?sayfa=Belge&Sub=basin&RecID=1495

Bilgilerinize.

Eski İstanbul kaybolmadan ona doğru adımlarımız..

Haberler

TMMOB Basın Açıklamaları

http://www.tmmob.org.tr/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=listarticles&secid=55

Kentle ilgili yayınlar

http://www.tmmob.org.tr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3874&mode=thread&order=0&thold=0

ve Asıl Gündem

TMMOB 15 ŞUBAT İSTANBUL MİTİNGİNE KATILACAK

Kaynak: http://www.tmmob.org.tr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3884&mode=thread&order=0&thold=0

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, 15 Şubat 2009 Pazar günü Kadıköy'de gerçekleştirilecek "Emek ve Demokrasi Mitingi"ne katılımla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

TMMOB 15 ŞUBAT İSTANBUL MİTİNGİNE KATILACAK TMMOB, 15 Şubat 2009 Pazar günü, DİSK, TÜRK-İŞ ve KESK'in Kadıköy'de gerçekleştireceği "Emek ve Demokrasi Mitingi"ne katılım sağlayacaktır. Yönetim Kurulumuz 31 Ocak 2009 tarihinde yaptığı toplantıda aldığı kararla, üç emek örgütünün ortaklaşa düzenlediği mitinge katılım sağlanması yönünde çalışma yapmak üzere İstanbul İl Koordinasyon Kurulumuza görev vermiştir.

İstanbul İKK, bu görevin gereğini yerine getirecek her türlü çalışmayı büyük bir sorumlulukla yürütmektedir. 15 Şubat'ta TMMOB pankartı altında mühendisler, mimarlar, şehir plancıları "krizin bedelini ödemeyeceğiz" diyeceklerdir. Kapitalist küreselleşmenin krizi bizim krizimiz değildir. Bu kriz vahşi kapitalizmin "kar daha fazla kar, sömürü daha fazla sömürü düzeninin" krizidir. Bu kriz, "Üsttekine han hamam, alttakine din iman düzeni"ni sürdürücülerinin krizidir. "Kriz bize teğet geçer" diyenler, size sesleniyoruz: "Biz bu krizin bedelini ödemeyeceğiz." İşten atmalara, düşük maaş zamlarına, yoksulluğa, işsizliğe, zamlara ve anti demokratik uygulamalara karşı yurdun dört bir yanında sesimizi daha da yükselteceğiz. Kapitalist küreselleşmenin krizinin faturasının bize, emekçilere, ücretiyle geçinenlere, yoksullara, alttakilere çıkarılmasını asla kabul etmeyeceğiz Dünya Bankası, IMF, AB ve benzeri kuruluşların dayattığı yapısal uyum programlarıyla yalnızca "zam ve zulüm düzeni" getirenlere, ekonomiyi üretime değil ranta dayandırıp, her sıkıştıklarında faturayı halka kesenlere, AKP'ye "Artık Yeter" diyoruz. Kapitalist küreselleşme sürecine eklemlenme doğrultusunda IMF ve Dünya Bankası nezdinde karnesi "A" olan AKP'ye "Dur" diyoruz.

Şimdi küresel kapitalizmin küresel krizine karşı Türkiye'nin tüm alanlarını mücadele alanı haline çevirme zamanıdır.

Şimdi 15 Şubat'ta İstanbul'da Kadıköy'de buluşma zamanıdır.

Mehmet Soğancı

TMMOBYönetim Kurulu Başkanı

Hiç yorum yok:

Çizginin gücü

Popüler Yayınlar

Boğaz'da geçmişe yolcuuk

Milliyet Gazetesi - Türkiye haberleri

Telif hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Tüm sitelerde telif hakları saklıdır.

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.