Bienal ve İstanbul 2012

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

5 Şubat 2009 Perşembe

Çöp-1: Çöpteki Rant

"Çöpümüzün söyledikleri-1" 

Görünmez değer döngüsü artık farklı açılardan gözler önüne çıkıyor.

Yakında kaybettiğimiz büyük şairimiz kitabında çöp tanımını şöyle veriyor:

"Bir kimikken, bir işe yararken,
birden bir kimlik olmaktan çıkan şey,
bir işe yaramaz olan şey"

İlhan Berk

Bu konuda halkımızın bilinçsizliğinden ve Yerel Yönetimlerin etkinsizliğinden oluşan gizli kalmış rantın son 50 yıldır farkında olan bir takım aracı kitlelerin sistemde varoluş tarzlarıyla ülkemiz çapında oluşturdukları ilginç bir ağla karşı karşıyayız.  

Sadece Sosyolojik okumalarınız için değil, ilginç bir kesitteyiz.  Tabi bu arada sokak toplayıcılarımız her zaman sistemin dışına itilmiş bir parçamız gibiler ve hala kör yanlarımızı bize böylesine güzel fısıldıyorlarken bile, onları hiç duymuyoruz. 

Onlar nedense görünür olmaktan çok uzakta kalmışlar, üstelik Belediyeler kamu yararına dönük ortak akılcı organize olamayışlarının ve yapamadıklarının acısını da onlardan çıkarıyorlar ve çıkarmayı da ne yazık ki sürdürecekler gibi gözüküyor, sanki başka iradelerin yönetimleri gibi..

Teknolojik çözümler ve yaklaşımlar içinde konu disiplinler arası boyutlarıyla oldukça ilgi çekiyor. O yüzden ÇöP Platformu bağımsız çalışmalarımızı paylaşmak için bir olanak sağlamayı hedefliyor.

http://groups.google.com.tr/group/copkutum/about


Hiç yorum yok:

Çizginin gücü

Popüler Yayınlar

Boğaz'da geçmişe yolcuuk

Milliyet Gazetesi - Türkiye haberleri

Telif hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Tüm sitelerde telif hakları saklıdır.

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.